BIOGRAFIA ESPECTACLES VIDEO GALERIA DE FOTOGRAFIES ITEMS CONTACTE PAGINA INICIO
Xavier Gironès és el mag català amb més projecció internacional.
Ha obtingut diversos premis i reconeixements (Congressos de màgia, Aplaudiment Sebastià Gasch...) Ha treballat davant la família Reial de Mònaco i li ha estat atorgat el diploma dels “Grands Prix Magiques “ per la princesa Stéphanie.

Ha impartit xerrades i conferències dins la professió.
En les seves representacions combina totes les tècniques de l'il·lusionisme, però cal destacar les seves pròpies creacions de la més pura manipulació i les grans il·lusions de molta espectacularitat.

Xavier Gironès s’inicia a l'il·lusionisme a l’edat de 10 anys amb la clàssica capsa de màgia que demana per reis.
A l’edat de 17 anys guanya el “Primer Premi Nacional” (Espanya), amb un difícil número de manipulació creat sota els consells del seu mestre Alfred Camps (Estudiós de la màgia i aleshores President del cercle màgic CEDAM).
Aquest esdeveniment decideix la dedicació professional de Giro i s’aboca de ple a l’estudi i creació de nous efectes.


Al 1985 junt amb Li-Chang forma part de l’espectacle “Un geni sense nom” de Capsa Màgica Teatre, estrenat dins la programació del Grec.


La incorporació de Llum Canals fa possible la posta en escena de grans il·lusions molt impactants.

De la mà de Carmen Bajot (exclusiva representant del Moulin Rouge de París), Xavier  Giro entra a formar part del circuit internacional. Fen temporada a sales de prestigi:
Ginebra, Madrid, Paris, Zurich, Damasc, Barcelona, Monte-Carlo, Canarias, Estoril, Milà, Casablanca…..

Giro fa intervencions en programes televisius arreu d’Europa.

A rel d’un contracte en el creuer “Téâtre en Mer”, on se li demana que faci un espectacle d’una hora de duració per “l'Associació Francesa d’Actors”,Xavier Giro dóna una nova trajectòria a la seva carrera artística i es concentra en espectacles de llarga durada, on combina la màgia i l'humor.
D'aquesta manera comença a treballar la màgia teatralitzada dins l'epigraf “La Màgia del Teatre, El Teatre de la Màgia”. I l’adapta també per a convencions d’empresa:
Henkel, Bayer, Campsa, Durex, Omrom, Dia, Nissan, Apple, Hariboo, IBM, Diari Sport, Sony, Repsol.....

L'any 2009 estrena l'espectacle "MAGISME" i en el Gener de 2010 actua al Palau de la Música Catalana.
En Març de 2010 li ha estat atorgat per la “International Magicians Society” el premi  “Merlin’s gold award” (considerat com l’Oscar de la Màgia a tot el món).

Actualment alguns col·legues mags amb importants distincions com “El Lleó d’Or de las Vegas o “El millor mag de l’any d’Estats Units”, han sol·licitat a Xavier Giro alguna de les seves creacions.